Σαν Σήμερα

29 Οκτωβρίου 1965

29 Οκτωβρίου 1965

Σαν σήμερα στις 29 Οκτωβρίου του 1965, οι The Who κυκλοφορούν το single του τραγουδιού “My Generation”.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Pye studios του Λονδίνου και πρόκειται για μια δημιουργία του Pete Townshend, ο οποίος λέγεται ότι έγραψε το τραγούδι σε ένα τρένο και πως το εμπνεύστηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέρεται να έχει δώσει εντολή να απομακρυνθεί από το σημείο που ήταν παρκαρισμένο ένα αμάξι της οικογένειας  Townshend, στη Belgravia του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο αμάξι, ένα Packard του 1935, ήταν νεκροφόρα και προσέβαλε την αισθητική της Βασίλισσας, όταν εκείνη το έβλεπε περνώντας από τη γειτονιά κατά την διάρκεια της καθημερινής της βόλτας.

Ο Townshend έχει δηλώσει επίσης, ότι πηγή έμπνευσης αποτέλεσε και το “Young Man Blues” του Mose Allison, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «Χωρίς τον Mose δεν θα είχα γράψει το “My Generation”». Το 1985, σε δήλωση του στο περιοδικό Rolling Stone, είπε ότι το “My Generation” αναφέρεται περισσότερο στην προσπάθεια του να βρούμε μια θέση στην κοινωνία. Ενώ σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη στο Good Morning America το 1989, η μπάντα συζητούσε την επερχόμενη περιοδεία (του 1989) για τον εορτασμό της 20ής επετείου του άλμπουμ Tommy και ο Townshend  μίλησε για το διάσημο στίχο “I hope I die before I get old.” και είπε ότι όταν έγραψε τους στίχους, το «old» σήμαινε «πολύ πλούσιος».

Το “My Generation”, έγινε μεγάλη επιτυχία και ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια του συγκροτήματος, φτάνοντας στο Νο.2 των Βρετανικών Charts, (η οποία είναι και η υψηλότερη για τους The Who στην Αγγλία), ενώ στην Αμερική έφτασε στο Νο.74. Εμφανίζεται στο ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου του 1965, αλλά και στο live album Live at Leeds (1970).

Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στη 11η θέση, στη λίστα του «500 Greatest Songs of All Time», ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός VH1, το κατέταξε 13ο στη λίστα με τα «100 Σπουδαιότερα Rock n’ Roll Τραγούδια όλων των εποχών». Ο ίδιος σταθμός το κατέταξε 37ο στη λίστα του με τα «Σπουδαιότερα Hard Rock Τραγούδια όλων των εποχών». Το “My Generation”, κατέχει επίσης μία θέση στο Rock and Roll Hall of Fame και στο Grammy Hall of Fame.

Rockha Radio

October 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.