Σαν Σήμερα

23 Οκτωβρίου 1993

23 Οκτωβρίου 1993

Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου του 1993, ο Meat Loaf «σκαρφαλώνει» για πρώτη φορά στην κορυφή των UK Charts με το τραγούδι ‘I’d Do Anything For Love’ (But I Won’t Do That’), όπου και θα παραμείνει για επτά εβδομάδες.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Jim Steinman και ηχογραφήθηκε από τον Meat Loaf και την Lorraine Crosby στα φωνητικά. Κυκλοφόρησε ως πρώτο single του άλμπουμ  Bat Out of Hell II, το 1993. Μάλιστα, στα credits του τραγουδιού τα γυναικεία φωνητικά «χρεώνονταν» σε κάποια “Mrs. Loud”, ενώ η Crosby δεν εμφανίζεται ούτε στο βίντεο του τραγουδιού, όπου τα χείλη της Dana Patrick έχουν συγχρονιστεί με τα φωνητικά της.

Το ‘I’d Do Anything For Love’ (But I Won’t Do That’), ανέβηκε στο No.1 σε είκοσι οκτώ χώρες και ήταν το πρώτο τραγούδι του Meat Loaf που έφτασε στο No.1 του  Billboard Hot 100. Το single έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α. και το Νο.1 single σε πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία για το 1993. Επίσης, για το συγκεκριμένο τραγούδι ο Meat Loaf βραβεύτηκε με το Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo.

 

Rockha Radio

October 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.