Σαν Σήμερα

22 Οκτωβρίου 2008

22 Οκτωβρίου 2008

Σαν σήμερα, στις 22 Οκτωβρίου του 2008, ένας άστεγος άνδρας ανταμείβεται με το ποσό των £ 2.000, όταν επιστρέφει ένα κέρινο ομοίωμα του κεφαλιού του «πρώην σκαθαριού», Sir Paul McCartney, το οποίο είχε βρει σε ένα τρένο.

Πρόκειται για ένα κέρινο ομοίωμα του κεφαλιού του Paul McCartney, το οποίο φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1960 και εκτίθετο στο μουσείο Louis Tussauds στο Great Yarmouth.

Ο δημοπράτης Joby Carter, είχε ξεχάσει το εν λόγω αντικείμενο κάτω από μια θέση στο σταθμό Maidenhead την περασμένη Πέμπτη και ο «άστεγος» Anthony Silva, το βρήκε σε ένα κάδο στο σταθμό Reading. Ο κ. Carter είπε, ότι ο άστεγος άνδρας σκέφτηκε ότι ήταν μια μάσκα αποκριών και την χρησιμοποίησε ως μαξιλάρι μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ήταν και να το επιστρέψει.

Το κέρινο ομοίωμα επρόκειτο να δημοπρατηθεί την Κυριακή με την τιμή του να κυμαίνεται από £ 5.000 μέχρι £ 10.000.

To κέρινο ομοίωμα του κεφαλιού του «πρώην σκαθαριού», δημοπρατήθηκε μαζί με άλλα αναμνηστικά (memorabilia) της Carter’s Entertainment στο Maidenhead του Berkshire, ενώ πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία που διοργάνωσε ο κ. Carter.

Ο κ. Carter δήλωσε στο BBC News Online: “Είμαι πολύ χαρούμενος που το πήρα πίσω”. “Ήταν μια πολύ παράξενη κατάληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι βρέθηκε σε ένα κάδο”. “Μου είπε ότι μόλις είχε «βρεθεί στο δρόμο», οπότε ελπίζω ότι η ανταμοιβή των £ 2,000 μπορεί να τον βοηθήσει”. Ενώ πρόσθεσε, “Θα το παρακολουθώ από κοντά μέχρι να πουληθεί την Κυριακή, δεν μπορείτε να φανταστείτε τα προβλήματα που προκάλεσε”.

Από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για το ομοίωμα και από την Αμερική, αλλά και από την Ιαπωνία.

Rockha Radio

October 19th, 2021

No Comments

Comments are closed.