Σαν Σήμερα

17 Φεβρουαρίου 1979

17 Φεβρουαρίου 1979

Σαν σήμερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 1979, στην 21η Απονομή των Grammy Awards στο Shrine Auditorium του Los Angeles, το soundtrack ‘Saturday Night Fever’ κερδίζει τον τίτλο του Album of the Year και οι Bee Gees βραβεύονται ως το Best Pop Group και ως η Best Arrangement for Voices για το τραγούδι ‘Staying Alive’.

Το Saturday Night Fever, που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου του 1977, είναι το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του 1977, με πρωταγωνιστή τον John Travolta. Παραμένει το δεύτερο best-selling soundtrack όλων των εποχών με πάνω από 45 εκατομμύρια πωλήσεις, με το soundtrack του The Bodyguard να βρίσκεται στην κορυφή.

Το άλμπουμ έγινε 16 φορές Πλατινένιο και βρέθηκε στην κορυφή των album charts για 24 συνεχόμενες εβδομάδες (από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 1978), ενώ παρέμεινε στα album charts του Billboard για 120 εβδομάδες (έως τον Μάρτιο του 1980).

Το συγκεκριμένο άλμπουμ αποτελεί την επιτομή του φαινόμενου της disco ανά τον κόσμο προκαλώντας διεθνή αίσθηση, ενώ έχει προστεθεί στην Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (National Recording Registry in the Library of Congress)ως Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στο soundtrack του ‘Saturday Night Fever’, συμμετέχουν επίσης οι Yvonne Elliman, K.C. and the Sunshine Band, Kool & the Gang, Walter Murphy, Tavares και οι Trammps.

Την ίδια βραδιά ο Billy Joel, με το ‘Just the Way You Are’ κέρδισε στις κατηγορίες Record και Song of the Year, ενώ απονεμήθηκαν δύο Grammys (Best Female R&B Vocal και Best R&B Song) στην Donna Summer για το τραγούδι ‘Last Dance’.


Ηλίας Πελέκης

February 17th, 2020

No Comments

Comments are closed.