Σαν Σήμερα

12 Ιουλίου 1962

12 Ιουλίου 1962

Σαν σήμερα, στις 12 Ιουλίου του 1962, οι The Rollin’ Stones δίνουν την πρώτη επίσημη συναυλία τους στο Marquee Club του Λονδίνου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του καλοκαιριού του 1962, οι Mick Jagger και Keith Richards, παίρνουν το τρένο από το Dartford για το Λονδίνο, με το όνειρο να φτιάξουν μια blues band. Εκεί, συνήθιζαν να επισκέπτονται συχνά το Marquee Club στην Oxford Street, όπου ο Mick, έλεγε που και που κανένα τραγούδι με την blues μπάντα του Alexis Korner. (Στο συγκρότημα έπαιζε τύμπανα κάποιος Charlie Watts, ο οποίος θα γινόταν ο drummer των Stones ένα χρόνο αργότερα.)

Ήταν η εποχή που οι Brian Jones, Ian Stewart, Mick Jagger και Keith Richards, έψαχναν να βρουν οποιονδήποτε, ώστε να παίξουν λίγο Rhythm & Blues οπουδήποτε και προβάριζαν μια λίστα από αγαπημένα κομμάτια στην The Bricklayers Arms Pub στην Broadwick Street στο Soho, μια ανάσα από την Oxford Street. Η τύχη τους έμελλε να αλλάξει, όταν οι The Blues Incorporated, του Alexis Korner, δέχθηκαν μια πρόταση να παίξουν στο πρόγραμμα του Jazz Club του BBC Radio στις 12 Ιουλίου του 1962. Ο ιδιοκτήτης του Marquee, Harold Pendleton, θέλοντας να καλύψει το μουσικό κενό της βραδιάς, έκλεισε αυτή την νεοσύστατη τετραμελή μπάντα ως αντικαταστάτες του συγκροτήματος του Korner για εκείνη την βραδιά.

Η νεοσύστατη αυτή μπάντα, έπρεπε να δώσει ένα όνομα ώστε το club να διαφημίσει το event και πιεσμένοι από τον χρόνο, κατέληξαν στο The Rollin’ Stones, που προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι του θρύλου της blues, Muddy Waters. Το line up του συγκροτήματος είχε ως εξής: Mick Jagger (φωνή, φυσαρμόνικα), Keith Richards (κιθάρα), Brian Jones (κιθάρα), Ian Stewart (πιάνο), Dick Taylor (μπάσο) και Mick Avory (τύμπανα).

Το set list είχε ως εξής :

 1. Kansas City – Wilbert Harrison
 2. Honey What’s Wrong – Billy Fury
 3. Confessin’ The Blues – Chuck Berry
 4. Bright Lights, Big City – Jimmy Reed
 5. Dust My Blues – Elmore James
 6. Down The Road Apiece – Chuck Berry
 7. I Want To Love You – Charles Smith
 8. I’m A Hoochie Coochie Man – Muddy Waters
 9. Ride ‘Em On Down – Robert Johnson
 10. Back In The USA – Chuck Berry
 11. I Feel A Kind Of Lonesome – Jimmy Reed
 12. Blues Before Sunrise – Elmore James
 13. Big Boss Man – Jimmy Reed
 14. Don’t Stay Out All Night – Billy Boy Arnold
 15. Tell Me That You Love Me – Fats Domino
 16. Happy Home – Elmore James

 

Ηλίας Πελέκης

July 6th, 2020

No Comments

Comments are closed.