Σαν Σήμερα

7 Φεβρουαρίου 1979

7 Φεβρουαρίου 1979

Σαν σήμερα, στις 7 Φεβρουαρίου του 1979, ο Stephen Stills γίνεται ο πρώτος rock καλλιτέχνης που ηχογραφεί «ψηφιακά» στο Record Plant Studio του Los Angeles’.

Στις 10 Ιανουαρίου του 1978, το “Studio C” καταστρέφεται από φωτιά που ξέσπασε στα ηλεκτρολογικά. Το περιστατικό συνέβη όταν η Marshall Chapman παρέα με τον παραγωγό Al Kooper και τον μπασίστα Tom Comet, δούλευαν πάνω στο άλμπουμ της Jaded Virgin, στο “Studio B”. Με το που ξέσπασε η φωτιά, όλοι άρχισαν να κουβαλούν σε κούτες ταινίες από τα master recordings ώστε να σώσουν από τις φλόγες. Όπως λέει η ίδια η Chapman, ανάμεσα στις ταινίες βρίσκονταν ηχογραφήσεις του John Lennon, του ‘Hotel California’ και του Songs in the Key of Life του Stevie Wonder.

Μέσα στους επόμενους δεκατρείς μήνες, το “Studio C” ξαναφτιάχτηκε και εξοπλίστηκε εξαρχής με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Τα αναλογικά μηχανήματα αντικαταστάθηκαν από το 3M digital audio system και ο Stephen Stills, έμελλε να γίνει ο πρώτος (γνωστός) καλλιτέχνης που θα ηχογραφούσε ψηφιακά. Στις 7 Φεβρουαρίου του 1979 λοιπόν, ο Stills με την βοήθεια του μηχανικού Michael Braunstein, ηχογραφεί μια νέα έκδοση του τραγουδιού “Cherokee”, που είχε κυκλοφορήσει στο πρώτο solo άλμπουμ του.

Ηλίας Πελέκης

February 3rd, 2020

No Comments

Comments are closed.