Σαν Σήμερα

5 Ιουλίου 2003

5 Ιουλίου 2003

Σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου του 2003, ο Johnny Cash πραγματοποιεί την τελευταία ζωντανή εμφάνιση του στο Carter Ranch. Ανεβαίνει υποβασταζόμενος στη σκηνή, καθώς δεν μπορεί να περπατήσει και τα χέρια του τρέμουν. Παρόλα αυτά, μόλις στερέωσαν το μικρόφωνο μπροστά του, είπε «Hello I’m Johnny Cash» και ξεκίνησε να τραγουδά το Folsom Prison Blues.

Λίγο πριν ερμηνεύσει το “Ring of Fire” για τελευταία φορά, ο Cash κάνει μια δήλωση για την αγαπημένη του σύζυγο Valerie June Carter Cash, η οποία είχε πεθάνει δύο μήνες νωρίτερα, στις 15 Μαΐου του 2003, σε ηλικία 73 ετών. Η δήλωση έλεγε τα εξής:

“Το πνεύμα της June Carter, με επισκιάζει απόψε με την αγάπη που είχε για μένα και την αγάπη που έχω εγώ για εκείνη. Συνδεόμαστε κάπου ανάμεσα εδώ και του ουρανού. Πιστεύω, ήρθε για μία σύντομη επίσκεψη από τον ουρανό για να με δει απόψε και να μου δώσει θάρρος και έμπνευση, όπως έκανε πάντα.”

Η June Carter, ήταν ο έρωτας της ζωής του. Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος, λίγο πριν πεθάνει, του είχε πει ότι ήθελε να συνεχίσει να δουλεύει κι έτσι ο Cash ολοκλήρωσε 60 τραγούδια τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής του. Ανάμεσα στα τραγούδια αυτά, ήταν και δυο υπέροχες διασκευές, στο “Personal Jesus” των Depeche Mode και το “Hurt” των Nine Inch Nails, που παρόλο που ηχογραφήθηκαν ουσιαστικά μέσα στο νοσοκομείο, γνώρισαν τεράστια επιτυχία !

O Johnny Cash, απεβίωσε δύο μήνες αργότερα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2003, μετά από προβλήματα με το διαβήτη στο Nashville’s Baptist Hospital, σε ηλικία 71 ετών. Πολλοί είπαν πως δεν άντεξε μακριά από την αγαπημένη του June και πήγε να την συναντήσει …

Ηλίας Πελέκης

July 2nd, 2020

No Comments

Comments are closed.