Σαν Σήμερα

2 Ιουλίου 1988

2 Ιουλίου 1988

Σαν σήμερα, στις 2 Ιουλίου του 1988, το “Dirty Diana” του Michael Jackson ανεβαίνει στην κορυφή των US charts, όπου και θα παραμείνει για μία ολόκληρη εβδομάδα και ο Jackson γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που καταφέρνει να έχει πέντε Νο.1 singles μέσα από ένα άλμπουμ.

Τα άλλα τέσσερα Νο.1 singles του προέρχονταν και αυτά από το άλμπουμ “Bad”, ήταν τα “Bad”, “I Just Can’t Stop Loving You”, “The Way You Make Me Feel” και “Man in the Mirror”.

Το “Dirty Diana” κυκλοφόρησε στις 18/4/1988 και ανέβηκε στη κορυφή του Billboard Hot 100 μετά από 9 μόλις εβδομάδες. Ήταν το 5ο κατά σειρά #1 single του Βασιλιά της Pop μέσα από το άλμπουμ Bad, το οποίο αποτέλεσε ένα μοναδικό ρεκόρ που κράτησε ως το 2011, όταν η Katy Perry κατάφερε το ίδιο με το άλμπουμ της Teenage Dream.

Το επόμενο single “Another part of me” έφτασε ως το No.11, κάνοντάς το το πρώτο τραγούδι του Michael Jackson που δεν κατάφερε να μπει στο top10 στις ΗΠΑ μετά το ντεμπούτο του single το 1979 “You cant win(part I)” στην Epic Records.

* Το “Dirty Diana”, δεν αναφερόταν (όπως πολλοί πίστευαν) στην Diana Ross ή στην Πριγκίπισσα Diana, αλλά σε μια επίμονη groupie. Αποτελούσε το δεύτερο rock τραγούδι στην καριέρα του Βασιλιά της Pop μετά το Beat it και μάλιστα ζήτησε την συμβολή του Steve Stevens, γνωστού κιθαρίστα από την συνεργασία του με τον Billy Idol. Ο ίδιος δήλωσε ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση διότι ήταν πολύ περίεργος να γνωρίσει τον Michael Jackson από κοντά!


Ο Michael Jackson, κυκλοφόρησε μετά ένα ακόμα single στην Αμερική, το “Smooth Criminal” και ακόμα δύο στην Ευρώπη, τα “Leave me alone” και “Liberian girl”.

Ηλίας Πελέκης

July 2nd, 2020

No Comments

Comments are closed.