ΘΕΑΤΡΟ OLVIO - Φαλαισίας 7 Γκάζι
Από 23 έως 30 Μαΐου
«Μια φορά κι έναν καιρό…» κάπως έτσι ξεκινάνε όλα τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Τα ακούσαμε, τα ξανακούσαμε, τα διαβάσαμε και μας νανούρισαν, μας ταξίδεψαν, μας μεγάλωσαν. Μετά από χρόνια ακούσαμε πως ίσως όλες αυτές οι ιστοριούλες, να μην ήταν τόσο «αθώες» στην παρθενική τους μορφή. Δεν πολυδώσαμε σημασία, γιατί δεν είχε σημασία ούτως ή άλλως. Τι θα γινόταν όμως, αν όλα αυτά τα παραμύθια, μαζί με άλλους μύθους και θρύλους, από τα αρχαία χρόνια μέχρι ισπανικά τραγούδια του 1998, ξεδιπλώνονταν μπροστά μας μέσα σε λίγες ώρες;
Η θεατρική ομάδα της ιατρικής σχολής Αθηνών ανεβάζει αυτό το μήνα την παράσταση: «Για να σε βλέπω καλύτερα» και μας παρασύρει σε ένα θρίλερ που περιλαμβάνει όλες τις παιδικές μας αναμνήσεις, δοσμένες στην ενήλική τους εκδοχή, επενδυμένες με μουσική του σήμερα και ενσαρκωμένες από νέα παιδιά, φοιτητές (όχι μόνο) της ιατρικής (όχι μόνο), που καλούνται να υπηρετήσουν σε περίπου δύο ώρες, σχεδόν όλες τις υποκριτικές προκλήσεις.
Ένας σκηνοθέτης επί σκηνής ξεκινάει από το «μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» και βλέπει μπροστά στα μάτια του να ξεδιπλώνεται όλη η συνειρμική του σκέψη, μέσα από πασίγνωστα παραμύθια, που δίνουν τη θέση τους σε αρχαίους μύθους, που θα μας μεταφέρουν σε χορευτικά δοσμένες ιστορίες, αφού κάθε τραγούδι έχει να πει μια ιστορία… Και όλα αυτά επί σκηνής, ο διάσημος πλέον «τέταρτος τοίχος» που έσπασε πρώτος ο Γούντυ Άλλεν τη δεκαετία του ‘70, κατεδαφίζεται ξανά, τόσο άμεσα, που φέρνει το κοινό σε αμηχανία, με τους ηθοποιούς να αλλάζουν επί σκηνής, στην ατμόσφαιρα ενός κινηματογραφικού γυρίσματος.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις φέτος ανακαλύφθηκαν δύο ακόμα σελίδες από το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του κόσμου, το «Μικρό Πρίγκιπα», μάλλον τα παραμύθια έχουν πολλά ακόμα να μας πουν κι εμείς πολλά ακόμα να δούμε, άλλωστε κανείς δεν ξέρει αν όντως «έζησαν αυτοί καλά…».
Info Παράστασης:
Ώρα έναρξης: 20:30
Tηλέφωνο κρατήσεων: 6949 437 448
Tιμές εισιτηρίων: € 5,00 Φοιτητικό, Νεανικό & Ανέργων / € 8,00 Κανονικό
Διεύθυνση: Φαλαισίας 7 Γκάζι (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Διάρκεια: 90′
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στέλλα Κεραμίδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρβα Στάθη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μάσκες: Μάρβα Στάθη
Αφίσα/Πρόγραμμα: Αχιλλέας Δημητρόπουλος
Ενδυματολόγος: Βίκυ Γεωργιοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Εύη Τασάκου, Αχιλλέας Δημητρόπουλος
Βίντεο: Ηρώ Γλαρού
Επιμέλεια κειμένου: Άννα-Μαρία Πισκοπάνη και όλη η ομάδα
Παίζουν:
Άννα Δημητροπούλου, Ριχάρδος Αβραμίδης, Παναγιώτα Παλλά, Μαρία Τραγούλια, Αχιλλέας Δημητρόπουλος, Πέτρος Πιτσούνης, Χρυσή Συλαϊδή, Μαρία Τσικαλά – Βαφέα, Παναγιώτης Μακαρώνης, Ερωφίλη Καρίμαλη, Τάσος Κασιμάτης, Νίκος Σπυρίδωνος, Λίνα Καμπούρογλου, Χριστίνα Κρικιγιάννη – Μποστατζόγλου, Δήμητρα Νταντή, Παναγιώτα Καζάνη, Ιωάννα Σουλελέ, Μίνα Παναγιωτοπούλου, Σωτήρης Σεμερτζιάν
Η παράσταση συμμετέχει στην 8η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 στο θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ.